Full kontroll med Tingstad testlab

Kvalitet og kvalitetskontroll er svært viktig for Tingstad. Derfor investerte vi i egen mekanisk testlab i 2015.

Tingstad har vært proffleverandør av gjenget festemateriell siden 1960-tallet. Ettersom hovedkontoret vårt ligger i Ålesund, på nordvestlandet, er vi også omgitt av vær. Mye vær. Den stormfulle kysten og klimaet på Sunnmøre har gitt – og gir oss – en enestående innsikt i forhold til kvalitet og hva som kreves under selv de mest krevende forhold.

Kvalitetskontroll i høysetet
Testing og kvalitetssikring av produkter har alltid vært viktig for Tingstad. Kravet til å levere dokumentasjon som understøtter kvaliteten har det siste 10-året økt i alle bransjer. Dette er en utvikling Tingstad ønsker velkommen.

Tidligere bestilte Tingstad tester av produkter i eksterne laboratorier.

– I 2015 investerte vi i vår egen mekaniske lab. Vi benytter oss fortsatt av eksterne laboratorier, men nå mer for å verifisere resultater. Den umiddelbare fordelen ved å ha eget laboratorium er at vi kan gjøre tester når vi måtte ønske det. Er det noe vi lurer på, eller ønsker å teste ut, kan vi i praksis gjøre det på timen. Det er en stor fordel ved at vi øker effektiviteten og senker ledetiden, konstaterer Teknisk sjef, Terje Vik.

Derfor er testing viktig
Overfor nye leverandører og produkt har Tingstad Lab en utvidet kvalitetskontroll.

– Det er svært viktig for oss å levere den kvaliteten vi kan stå inne for. Og vi legger lista høyt. Vi etterprøver derfor kontinuerlig med fysisk kontroll for vår egen og kundens beste. Vi søker hele tiden å holde kontroll der usikkerheten befinner seg og fører kontinuerlig statistikk. Vi streber alltid etter gode relasjoner og ønsker færrest mulig kilder for å ha så høy og forutsigbar kvalitet som mulig. Det er kun det beste som er godt nok for Tingstad og våre kunder, understreker Terje.

Kostnadseffektiv samarbeidspartner
Tingstads målsetning er å være en kostnadseffektiv samarbeidspartner.

– Vi skal selvfølgelig være konkurransedyktige på pris, men kvalitet og sikkerhet vil alltid ha førsteprioritet. Det går vi ikke på akkord med. Det er et faktum at feil koster, med Tingstad på laget og alt vi legger i kvalitetssikring har våre kunder en kostnadseffektiv samarbeidspartner, avslutter Terje Vik.