Nøkkelen til suksess: Automatisert drift

Hver uke sendes mellom 50-80 tonn skruer, muttere og pakninger ut fra hovedlageret i Ålesund. Uten Tingstads automatiserte Autostore-løsning ville det vært svært ressurskrevende og betydelig dyrere.

Kjøp, salg og levering er ikke en ny oppfinnelse. Da Hans Peter Koppernæs startet butikken sin i Ålesund, i 1884, var det fordi han så muligheter. I starten var det forsyning og utrusting av lokale fiskefartøy som var markedet. Gründeren hvilte ikke på laurbærne og han så raskt mulighetene når nye virksomhetsområder meldte seg. Denne ånden har fulgt Koppernæs og Tingstad gjennom årene.

Robotisering og leveringspresisjon
Vår tids utvikling skjer teknologisk. For å henge med i utviklingen må man effektivisere driften – og utnytte seg av de mulighetene som finnes til enhver tid.

Som en av de første i Norge var Tingstad allerede i 2007 i gang med robotisert lagerstyring, Autostore. Ved hovedlageret i Ålesund jobber roboter nå døgnet rundt med å organisere og hente frem lagervarer til forsendelse.

– Skal vi være konkurransedyktige og opprettholde leveringspresisjonen vår er vi avhengige av Autostore. Vi har rundt 20.000 lagerførte artikler – og hver uke er det mellom 50-80 tonn skruer, muttere og pakninger som går ut fra lageret vårt. Da er vi nødt å tenke smart, og her spiller robotene viktige roller, forteller Administrerende direktør, Øivind Stensøe.

For å fortsatt være konkurransedyktige på pris, lagerbeholdning og leveringstid har automatiseringen av driften spilt en svært viktig rolle, for Tingstad. Og det kommer den fortsatt til å gjøre.

AutoStore
Autostore er et internasjonalt selskap med hovedkontor på Nedre Vats, i Rogaland. I 1990 utviklet de et robotisert lagersystem og den første installasjonen hos kunde skjedde i 2005. Tingstad var kunde nummer tre som installerte systemet. I 2010 hadde AutoStore gjennomført ti installasjoner i tre land. I dag har selskapet over 500 installasjoner fordelt på over 30 land og hadde i 2019 en omsetning på NOK 1,7 milliarder.