Europeiske kvalitetsskruer fra Spax

Tyske Spax har utviklet skruer siden 1823 og er velkjent for sin høye kvalitet.

Spax har utviklet en konstruksjonsskrue med flere funksjoner og høy styrke for bruk i større trekonstruksjoner med dimensjoner fra 6 – 10 mm i diameter og opptil 550 mm lengde. De blir levert i praktiske, sterke og vannbestandige kartonger, i miljøvennlig materiale som tåler en støyt på arbeidsstedet.

Tysk grundighet
Skruene kan leveres med tre forskjellige hodetyper. Senkhode, skivehode og sylinderhode.

Senkhode har den patenterte multi-hodefunksjonen med både frese- og bremseribber. I tre freser ribbene og gjør borehullet rent. Hodet senkes hurtig og lett uten å etterlate seg oppfresing rundt skruehodet.

Skivehode brukes når det er større krav til styrken i konstruksjonen, da hodediameteren er større enn andre hodetyper.

Sylinderhode er anbefalt å bruke i konstruksjoner hvor sammenføyningene er synlige. Denne hodetypen blir så og si ikke synlig etter innskruing/montasje.

Innovasjon i fokus


Alle trekonstruksjonsskruer kommer med det egenutviklede T-star sporet. Dette gir stødigere og bedre kraft når skruene monteres. Skruene monteres også med vanlig Torx®-bits.

199 års erfaring
Spissen på alle Spax-skruer har 4CUT-teknologi og serrateringer. 4CUT gjør at en slipper å forbore, metoden kutter fibrene i materialet og hindrer sprekkdannelser. Serrateringene er med på å gjøre monteringen smidigere, samtidig som at en oppnår en «låsing» i konstruksjonen.

Når skruene er ferdig produsert gjennomgår de en spesiell og unik herdeprosess utviklet hos Spax. Dette gir skruene en overlegen styrke.

I tillegg er skruene fra Spax belagt med det patenterte Wirox belegget. Dette har en ti ganger høyere anti-korrosjonsbeskyttelse enn vanlige el-forsinkede skruer. Belegget er miljøvennlig framstilt og har i tillegg en sterkere overflate som er mer motstandsdyktig ved montering.