GLOBALLY WEATHER SEALED

Kongsberg Maritime CM i Ulsteinvik

Et internasjonalt marked gir både utfordringer, problemer og muligheter. Rolls–Royce Marine Propulsion i Ulsteinvik produserer drivlinjer for båter, og leverer teknologi til et marked som ikke begrenses av landegrenser. Produksjon av en girkasse på flere tonn tar tid; det går fort over 12 måneder før den er klar for å installeres. Installasjonen skjer sjelden eller aldri i umiddelbar nærhet av produksjons-stedet, noe som kan forårsake en rekke helt spesielle problemer: Ved et tilfelle opplevde verftet som hadde bestilt drivlinjen at det oppstod lekkasje rundt drivakslingen.

Tetningen, som hadde blitt montert i fuktig vestlandsklima ett år i forveien, hadde rett og slett tørket inn. Den tålte verken tidens tann eller den drastiske klimaforskjellen mellom Norge og Dubai. Tetningsringen hadde klebet seg fast rundt akslingen, og ble rett og slett revet i filler når akslingen begynte å rotere. Båten måtte umiddelbart tilbake i dokken. Vi har hatt gleden av et nært samarbeid med Rolls Royce i mange år, og var heldigvis i stand til å hjelpe dem med utfordringen de sto overfor. En av våre mer spesialiserte kontakter i paknings-bransjen, Carco, har utviklet et produkt de har kalt Carcoflon.

Dette er en helt unik gummimiks som ikke mister smidighet, og har en forbløffende evne til å eliminere friksjon selv under høy varme. En spesialpakning ble bestilt, produsert og levert i rekordfart – og problemet ble løst.